TingsrydTravets rekordhästar

Nu har vi uppdaterat listan över banrekord på TingsrydTravet och det är Jägersrotränarna som dominerar bland rekordnoteringarna. Men ingen har sprungit snabbare än Björn Goop-tränade Betting Pacer som innehar det absoluta banrekordet på 1.09,0a/1609 meter. Frågan är om det ryker i sommar?


Det går fort på TingsrydTravets milebana och många är hästarna som satt nya prydliga rekord just här genom årens lopp. Allra fortast gick det i somras när Betting Pacer (bilden) satte det absoluta banrekordet allra kategorier under våra STL-tävlingar. Tillsammans med tränaren Björn Goop i sulkyn spurtade Maharajah-dottern in på 1.09,0 över den engelska milen och det gav dessutom 25.000 kronor extra genom vår rekordbonus. Den 12 juni under STL Sommartrav kommer eliten på nytt till TingsrydTravet och med bra väderförutsättningar kan det mycket väl bli tal om tidernas första 08-tid på banan. Den rekordjakten blir verkligen något att se fram emot!

Om vi istället blickar bakåt så har nya namn letat sig in i TingsrydTravets historieböcker sedan den senaste uppdateringen av banrekorden gjordes. Vi har uppdaterat listan med kallblod och även lagt till tränare för varje ekipage. En ändring som gjort i samklang med de flesta andra banor och på ST:s rekommendation, är att enbart tider som noterats vid seger räknas som banrekord. 

Tittar vi i statistiken bland banrekorden så dominerar Jägersrotränarna och Lutfi Kolgjini är den enda tränaren med två rekord (tvååriga ston respektive tvååriga utländska hingstar/valacker). 

Se hela listan här!

Vi återkommer med uppdaterade rekord för ponnys framöver.

 

Publicerad fredag 26 januari 2024. info@tingsryd.travsport.se