26 september, 2021

Breddlopp

ÅRETS SISTA TÄVLINGSDAG PÅ EUROPAS ENDA MILEBANA

I och med genomförandet av tävlingarna den 26 septemberhar vi avslutat ett år med sju tävlingsdagar på Tingsryds milebana. En successiv ökning ifrån året 2016 med sina endast två tilldelade tävlingar. Det var året då vi övertog ansvaret för att kunna erbjuda svensk travpublik en annorlunda upplevelse med större upploppsdrama då vi nu färdigställt Sveriges i särklass längsta upplopp. Vidare erbjuder banan långsträckta och skonsamma kurvor som gör anläggningen till landets främsta travbana i även det avseendet. Vad som ännu saknas efter snart 20 år sedan banans tillkomst är tävlingar av större dignitet. Visserligen är det inplanerat en V86-omgång sommaren 2022 vilken vi naturligtvis tacksamt ser fram emot men det TingsrydTravet borde blivit tilldelat för länge sedan är en V75 dag. Något som upprepats under ledaren med en dåres envishet vid samtliga tävlingar i år.

Trots all vår ypperlighet så fanns inte allt på banan 2016. Allt eftersom har förbättringar ägt rum och nu anser vi oss stå rustade för alla utmaningar. Dock ser vi att ytterligare en förändring bör ske och det inom en snar framtid. Vid våra GS75-tävlingar har vi inte haft nog med box platser utan varit nödsakade att hyra in extra boxar. Helt i sin ordning för att genomföra våra tävlingar men dessa boxar blir av det enklare slaget och kostar dessutom en del pengar att hyra. Leder oss osökt in på en fortsättning som innebär ett behov av ett nytt större stall som även kan användas av våra aktiva under vinterperioden. Vi har en längre tid haft med oss denna framtidsversion men det handlar samtidigt om finansiering. Dessutom är vi också i behov av en maskinhall till vår nya maskinpark vilket gör det extra knivigt då vi i övrigt haft extra stora utgifter under år 2021 med nytt domarhus, säkerhetsspår, mycket ledningsdragningar och omkopplingar och försöka färdigställa värmningsslingan m.m. Glädjande har vi byggt upp en kassa som ger en grundtrygghet men ändå inte stor nog för ovan nämnda projekt utan bankkontakter kommer att bli nödvändiga.

Till alla underbara människor som sponsrar oss och alla travintresserade funktionärer som troget ställer upp vid våra tävlingar och övriga arrangemang vill jag framföra styrelsens varma tack. Vad vore vi utan er alla? Ni är förutsättningen för att TingsrydTravet över huvud taget kan existera.

Till alla hästägare, tränare med personal och kuskar vill vi också framföra ett varmt tack för att ni vill komma till vår unika bana. Vi tycker oss ha fått en bra relation genom åren efter återstarten 2016 och är ytterst måna om att få behålla densamma i framtiden.

Sist men absolut inte minst tackar vi publik och spelare för det gångna året. Ni är oerhört viktiga för travets framtid och känn er alltid välkomna att framföra synpunkter som kan vara till gagn för oss alla. Vi gör allt för att utveckla just vår anläggning och i framtiden kunna erbjuda er allt bättre tävlingar där vi nu tar nästa steg med redan inplanerat V86 sommaren 2022. Vi har redan klart med nästa mål som är V75 2023. Ett mål som vi kommer att kämpa stenhårt för med start redan nu.

Tingsryd Travsällskap hoppas få se er tillbaka nästa år då vi lyfter ytterligare med bättre tävlingar. Vill också passa på att önska alla en bra avslutning på 2021 samt redan nu hälsa er välkomna till V86 och GS75 (inte spikad) samt övriga tävlingar 2022.

Sven-Åke Gustavsson
Ordförande Tingsryd Travsällskap