TingsrydTravets nya podcast!

TingsrydTravet har fått en alldeles egen podcast! Idag är det premiär för ”En dag på Milen” och tjejerna bakom den nya travbanepodden är Maria-Therese Davidsson och Emelie Sivertsson.
- Vi vill sätta Tingsryd på kartan och hoppas få lyssnare från hela travsverige, säger Davidsson om den nya satsningen.


Varje månad lyssnar miljoner svenskar på podcasts och det finns sedan tidigare ett antal poddar som handlar om trav. Nu kommer den allra första travbanepodden som har två starka och snacksaliga aktiva tillika tjejer i fronten, TingsrydTravets egna licensinnehavare Emelie Sivertsson och Maria-Therese Davidsson. 
- Det är roligt att prata om trav och samtidigt uppmärksamma sin bana. Det behövs fler tjejer i poddvärlden och särskilt inom travet, konstaterar Emelie utgår från Johannishus i Ronneby.
- Vi har många starka kvinnliga tränare och ryttare på TingsrydTravet och det gäller både för stor häst och ponny. Det är väldigt roligt att visa upp det och representera TingsrydTravet, säger Maria-Therese Davidsson från Linneryd.

Med sina olika bakgrunder inom travsporten och intressen kompletterar duon varandra väl.
-  Jag började med ridsport och kom in på travet för sju år sedan när jag testade att rida en montéhäst för en amatörtränare på TingsrydTravet. Sedan var jag fast och jag tog min montélicens på Solvalla 2019 innan jag flyttade hem året därpå. Jag brinner för montésporten så det blir en del montésnack i podden, säger Emelie.
-  Jag kommer från ponnytravvärlden och redan när jag var bebis låg jag i en fårskinnsfälla i rockarden när mamma körde häst. Det var inte så mycket säkerhetstänk på den tiden. Sen tävlade jag med ponnys från 8 till 18 års häst innan jag tog ut licens för stor häst, säger Maria-Therese som bland annat jobbat hos Jimmy Takter och Tommy Hanné.

I nya podcasten ”En dag på Milen” kommer tjejerna att aktuella händelser inom travsporten, bjuda in gäster och lyfta fram vad som händer på TingsrydTravet.
- Det blir ju en dag på milebanan och vi kommer intervjua någon med koppling till TingsrydTravet, det kan vara allt från anställda till aktiva inom alla kategorier. Sedan vill vi lyfta fram någon travprofil i varje avsnitt som förtjänar lite extra uppmärksamhet, vi är ju doldisar själva och vill visa upp bredden inom travsporten, säger Davidsson.

”En dag på Milen” kommer med ett nytt avsnitt en gång i månaden och det blir även ett specialavsnitt inför STL Sommartrav med V86 den 12 juni.

I premiäravsnittet gästar TingsrydTravets travbanechef Jens Oscarsson som berättar om sig själv och vad som ska hända på banan i vår/sommar. Emelie och Maria-Therese lyfter också fram månadens häst och och mycket mer! Avsnittet går att lyssna på gratis på Spotify under följande länk: 
https://open.spotify.com/episode/49xfYLsJBvzYavQEUvrjoq?si=3JdWXZx3S4Wgg_i7jMBZig

Hållpunkter i avsnittet:
Minut 00.30: Vår programledarduo presenterar sig!  Vilka är egentligen Emelie Sivertsson och Maria-Therese Davidsson och vilka är deras ingångar till travsporten? Vem av dem gillar att skjuta och vem har en fabless för järnåldern?
12.30: TingsrydTravets travbanechef Jens Oscarsson om sin första tid i Tingsryd, V75-drömmarna, hur han ska locka publiken till travet, sina (enligt egen utsago) fina körhänder och sina favoritkuskar.  
27.30: Emelies stående punkt - monté för hela slanten!
30.30: Maria-Thereses stående punkt - ponnytrav och livet som amatörtränare.
32.10: Månadens person - Håkan B Johansson!
36.10: Månadens häst - Rosie The Riveter!  

Publicerad torsdag 28 mars 2024. info@tingsryd.travsport.se