Foto: Runes Bensins ägare Alf Johansson, TingsrydTravets Jens Oscarsson med wild cardet och Runes Bensins vd Anders Rungegård laddar för STL Sommartrav med MileMästaren 12 juni.

TingsrydTravet delar ut wild card

Tingsryds Rekordlopp blir MileMästaren med Runes Bensin som ny huvudsponsor. Och nytt för i år är att TingsrydTravet för första gången kommer att dela ut ett wild card.
- Det ger oss möjligheten att bjuda in en spännande häst och samtidigt skruva upp intresset ytterligare för vårt största lopp, säger travbanechef Jens Oscarsson inför vad som komma skall 12 juni.


STL Sommartrav med V86-spel onsdagen den 12 juni blir årets travhändelse i regionen och TingsrydTravet laddar för en tävlingsdag i absolut toppklass. Nytt för i år är Runes Bensin med leverantörer är huvudsponsor för dagen.
- Runes Bensin är en av våra guldsponsorer och det känns väldigt roligt att ha med dem tillsammans med deras egna leverantörer på STL Sommartrav-dagen, säger Jens Oscarsson.

Kvällens huvudattraktion blir loppet inom Gulddivisionen som nu åter ståtar med namnet MileMästaren.
- Det känns naturligt att ta tillbaka namnet MileMästaren. Vi har den enda milebanan i Sverige och det ska vi givetvis trycka på till vårt största lopp, det är bara här som man kan kalla sig för MileMästaren och vi hoppas etablera detta lopp ordentligt de närmaste åren. Dessutom har vi ju redan lilla Milemästaren och mini-Milemästaren för russ respektive shettisar.

MileMästaren lockar med hela 200.000 kronor till vinnaren. Dessutom finns det ytterligare 25.000 kronor att hämta i en rekordbonus om banrekordet på 1.09.0a/1609 meter slås. Det är därmed ett av de större loppen för den äldre eliten under juni månad och nu kan vi berätta att ett wild card, en friplats, kommer delas ut till loppet.
- Wild card brukar man kanske associera med de allra största loppen, men MileMästaren är ju vårt största race och vi tänker inte be om ursäkt för oss. Att få en egen inbjudan till vår MileMästaren måste ses som en stor ära, säger Oscarsson.

Med en friplats ges TingsrydTravet möjligheten att bjuda in en stjärna eller någon meriterad häst som har stor kapacitet, men av olika anledningar saknar de startpoäng som krävs för tillfället.
- Där får man göra en avvägning. En riktigt bra häst har oftast de startpoäng som krävs oavsett för att vara med i Gulddivisionen, men med en personlig inbjudan till kretsen runt hästen så ökar chanserna att få hit vederbörande, säger Oscarsson och tillägger:
- Bjuder vi in en häst som har färre startpoäng så ska det vara någon med elitloppsmeriter eller liknande, som har den stjärnglans som ger loppet en extra krydda.

Vilka är dina förhoppningar på årets upplaga av MileMästaren?
- Jag tycker fjolårets lopp höll bra klass på pappret men jag räknar med att årets upplaga blir vassare. Sedan hoppas jag och tror att banrekordet på 1.09 ska slås, banan var visserligen väldigt snabb i fjol men vi kommer ha hästar med kapacitet att slå rekordet. Det hade verkligen varit mäktigt om vi får se en 08-tid på Tingsryd i sommar.

När kommer wild cardet att delas ut?
- Vi får se lite, det kan bli redan nu i mars men det kan också bli efter Elitloppet. Till helgen ska jag till Nice på en privat resa och bland annat se Frankrikes största sprinterlopp Criterium de Vitesse på Cagnes-sur-Mer. Jag har med mig vårt wildcard dit ifall det skulle dyka upp något intressant…

TingsrydTravet åtråvärda wild card till MileMästaren 12 juni.
TingsrydTravets åtråvärda wild card till MileMästaren 12 juni.

 

Publicerad torsdag 7 mars 2024. info@tingsryd.travsport.se