Minnesord om Ann-Sofie Nilsson

Vår älskade Ann-Sofie ”Fia” Nilsson finns inte med oss längre. Fia var en otrolig eldsjäl och hästvän som ställde upp för alla och med en stor drivkraft satte hon alltid laget före jaget. Vi på TingsrydTravet saknar dig djupt.


Ann-Sofie Nilsson från Väckelsång kom till ponnytravstallet i Ebbalycke i början på 1980-talet. Hon började tävla med russet Ramona och när verksamheten flyttades till ponnytravstallet i Mårdslycke köpte Fia sin egen ponnytravare Kiggan. Fia var orädd med en vinnarskalle som få och det blev ett några segrar och fina placeringar med Kiggan. Det finns många berättelser om våra tävlingsresor över hela Sverige från den här tiden och vi hade en fantastisk sammanhållning i gänget. Fia var en stor del till detta, delaktig i det mesta med glädje och drivkraft.

Fia kom i kontakt med Rungegårds Stuteri och Börjes och därmed blev det ännu mer hästarbete. Fia ställde alltid upp på alla upptåg och hon visade hästar på premiering och utställning. Hon var en sann hästmänniska som körde enbett, par och fyrspann med såväl shetland, russ som ardenner.

När travbaneprojektet började år 2000 var hon aktiv i Travklubben 1609 och gjorde otaliga timmar av ideellt arbete på banan. När det var dags för första tävlingsdagen 27 juli 2003 var Fia, med sin serviceinriktning och hästkänsla, självskriven som funktionär i vinnarcirkeln. År 2007 vann välkände Järvsöfaks på TingsrydTravet och då var det givet att Fia skulle få äran att köra i kallblodskungen till vinnarcirkeln. En bild som numera finns inramad i Ryttartorpet. Fia var guld värd under våra tävlingar, en klippa som fixade och donade med allt och även körde även dubbelsulky med våra sponsorer.

Fia och Järvsöfaks 2007.
Ann Sofie Nilsson med Järvsöfaks år 2007 på TingsrydTravet.

Fia tog under 2000-talet både B-licens och körlicens för stor häst och med Wild America fick hon själv stå i vinnarcirkeln som tränare. Det blev också några egna uppfödningar och hennes S.Schwartz tävlar fortfarande.  

Vidare utbildade hon sig till Equiterapeut och behandlade hästar på fritiden. Dessutom utbildade hon sig till travinstruktör på vår travskola där hon alltid ställde upp. Fia hade nog 25 timmar på sitt dygn för hon hann med väldigt mycket…

Hästintresset har hon fört vidare inom familjen, dottern Julia tävlade också i ponnytrav och Fias barnbarn Meja tog licens på travskolan 2022.

Detta blev en kort resumé av en livslång vänskap och Fias insats för travet i Tingsryd. Fia var verkligen en sann VÄN som aldrig tvekade att hjälpa till på något sätt. Vi saknar dig djupt Fia och vi tänker på din fina familj.

TingsrydTravet genom Katrin Hjalmarsson

Publicerad måndag 4 mars 2024. info@tingsryd.travsport.se