Klart med ägarbyte av travbanan

Nu är det klart. Tingsryd Travsällskap köper travbanan med tillhörande mark från det kommunala bolaget Tingsryd Industristiftelse.
- Vi har Sveriges mest unika bana och nu tryggas framtiden för travet i regionen, säger ordförande Sven-Åke Gustafsson.


Tingsryd Travsällskap har under de senaste åren haft som mål att köpa tillbaka marken och anläggningen som tillhört Tingsryd Industristiftelse sedan 2015, men förhandlingarna har fördröjts flera gånger i takt med förändringar inom kommunen. Nu har kommunledningen emellertid gett tummen upp till affären och Tingsryd Travsällskap står därmed som ägare som till travanläggningen och tillhörande mark på närmare 60 hektar.
- Genom åren har vi har haft ett gott samarbete med kommunen och vi är glada att affären äntligen är i hamn. Vi har Sveriges mest unika bana och nu tryggas framtiden för travet i regionen, säger Sven-Åke Gustafsson och fortsätter:
- Vi har gjort investeringar på ofri grund och det finns ju en viss osäkerhet i det, det blir skillnad när vi äger marken själva. Nu kan Tingsryd Travsällskap satsa vidare på landets fräschaste arena och göra fler långsiktiga investeringar.

TingsrydTravet är inne i en spännande utvecklingsfas och köpet får ses som ett led i en vidare tillväxt de närmsta åren.
- Vi fyller en viktig funktion inte bara i vår region utan även för travsporten i landet. Svensk Travsport efterfrågar förnyelse och det är just vad vi kan erbjuda med vår milebana när det gäller V75 och större tävlingar. Så det välkomnar vi år 2025, konstaterar Gustafsson.

TingsrydTravet står värd för åtta tävlingsdagar under året med premiär 1 maj. Den 12 juni väntar årets största tävlingsdag med STL-tävlingar och V86-spel.

Hell Bent For Am vinner Gulddivisionen under STL Sommartrav 2023. I vår och sommar blir det nya folkfester på TingsrydTravet.
Hell Bent For Am vinner Gulddivisionen under STL Sommartrav 2023. I vår och sommar blir det nya folkfester på TingsrydTravet.

Publicerad tisdag 12 mars 2024. info@tingsryd.travsport.se