Danmarksdag på TingsrydTravet

”Den danske dag” med liveunderhållning i form av Bottos Jazz Band, festligheter och travrace i en härlig mix. Det blir verklighet på TingsrydTravet den 29 juli i samband med marknadsdagen.
- Det känns jättekul att kunna presentera denna publiksatsning, säger travbanechef Jens Oscarsson.


Måndagen den 29 juli är det dags för årets stora marknad i Tingsryd. Marknaden, som pågår i dagarna två, lockar tusentals och åter tusentals besökare och är en av årets stora händelser i regionen. I år stärks och kompletteras marknaden med ett helt nytt evenemang på TingsrydTravet. För första gången ordnar vi  ”Danmarksdagen” tillsammans med Egendomsbyrån i samband med våra tävlingar.

- Tingsryds kommun är en attraktiv plats för både danska turister och för medborgare som valt att flytta hit. Vi vill visa upp vår fina travbana för dem och samtidigt gör något för alla svenskar som gillar trav och Danmark. Det är ju väldigt dyrt att vistas på andra sidan sundet på tanke på den svaga svenska kronan, så nu tar vi Danmark hit istället, säger travbanechef Jens Oscarsson.

Det som väntar är en fullspäckad eftermiddag med travrace, publikaktiviteter och det som danskarna kallar för ”hygge”. Det danska temat går som en röd(vit) tråd genom hela dagen och i publikhallen kommer det finnas möjlighet att köpa dansk mat och öl, samtidigt som det spelas dansk musik mellan loppen. Lunchtävlingarna börjar klockan 12.20 och svensk som dansk har möjlighet att spela till loppen via telefonen.

- Det blir en härlig inramning för de aktiva med mycket publik på plats och förhoppningsvis kan vi få nya människor att upptäcka tjusningen med trav.

Efter dagens sista lopp (framåt klockan 15) drar festen igång på allvar i publikhallen när gladjazz-bandet Bottos Jazz Band får fria händer att få igång publiken.
-  Det är sju rutinerade danska herrar som lirar allt från dixie till swing, med gladjazz som huvudspår. De spelar kontrabas, banjo, klarinett, trummor, trumbon och klarinett och det går nog inte att hitta mer lämplig musik att ta en öl till. De är riktigt laddade på att visa upp sig i Tingsryd och vi tror att våra besökare kommer lämna TingsrydTravet med ett leende på läpparna, säger Oscarsson.

Festen pågår fram till klockan 18 och vi på TingsrydTravet ser fram emot en härlig dag med Dannebrogen i topp!

Fler spännande nyheter väntar framöver gällande övriga tävlingsdagar så håll utkik!

Publicerad fredag 22 mars 2024. info@tingsryd.travsport.se