V75 till Tingsryd 2025!

En dröm har blivit sann. 2025 kommer TingsrydTravet för första gången stå värd för en V75-omgång!
-  Den här dagen har vi och travsverige väntat på, säger ordförande Sven-Åke Gustafsson.


Tingsryd Travsällskap har under många arbetat för att få en V75-tävling till TingsrydTravet och stödet har också varit stort och brett bland aktiva, publik och spelare. Banan har arrangerat såväl STL-tävlingar som Breeders Crown med V86 respektive GS75-spel, men har aldrig nått hela vägen med att få en V75-tävling. Tills nu. Efter 21 år utan V75 på TingsrydTravet blir det äntligen verklighet 2025.
- Leendet är väl lite större än vad det var imorse, det känns väldigt bra. Det här dagen har vi och travsverige väntat på. Det är på tiden att Sveriges enda milebana äntligen får V75, säger ordförande Sven-Åke Gustafsson sedan Svensk Travsport spikat V75-programmet för nästa år.

Under de senaste åren har Tingsryd Travsällskap gjort investeringar på över tio miljoner kronor i anläggningen med utbyggnad av wifi, flyttad mållinje och nytt måldomartorn, utbyggnad av säkerhetsspår, ny maskinhall och en upprustad maskinpark. Allt i en strävan för att utveckla travsporten i regionen och skapa ännu bättre förutsättningar för tävlingsverksamheten på banan. Ännu ett steg togs i våras när anläggningen köptes tillbaka från kommunen och med V75 i hamn kommer det hända ännu mer på banan.
- Vi har börjat planera för nya stallbyggnader med totalt 36 boxar inomhus, för att ge bästa möjliga service för de som tävlar. Nu när V75-beskedet kommit kan vi sätta igång, så nu kör vi.

Tingsryd kommer att ha sin historiska V75-dag lördagen den 7 juni.
- Vi ska tillsätta en V75-kommitté som kommer att arbeta med förberedelserna inför den 7 juni så vi är redo på alla sätt och vis.

Travbanechefen Jens Oscarsson ser fram emot att arbeta med V75-lördagen.
- Detta är oerhört stort för Tingsryds kommun och det blir årets största sportsliga evenemang alla kategorier i regionen. Nu har vi äntligen fått chansen att arrangera V75 och den ska vi ta, så att V75 i Tingsryd blir en etablerad tradition. Publikmässigt tror jag att vi kan locka 5000-6000 åskådare och vi kommer ställa till med tidernas travfest här, säger Oscarsson och fortsätter:
- Ser man på det sportsliga så är det läge att höja prissumman i MileMästaren ytterligare och att det går inom V75 gör ju att statusen höjs ytterligare. Sedan får man fundera på vilka distanser man vill ha inom V75:an, hur många milelopp det ska vara, och vad mer man kan fila på. När det slutligen gäller spelet är jag övertygad om att vi kommer bjuda på en av årets mest intressanta omgångar. Det här blir en V75-lördag som går till historien!

Publicerad tisdag 25 juni 2024. info@tingsryd.travsport.se