Foto: ALN PRESSBILD

Stefan Larssons stora triumf: "Äntligen"

Stefan Larsson hade en stor kväll under Jägersros tisdagstävlingar. Tingsrydtränaren slog till med Jist on Light Boy i penningstinna ST:s unghästserie för treåringar och därmed var karriärens första seger ett faktum.
- Du förstår inte hur glad jag var, hemresan gick på tio minuter som det kändes, säger Stefan efter triumfen med egna uppfödningen.


59-årige Stefan Larsson har sin verksamhet i Silpinge och inledde tränar- och kuskkarriären så smått år 2020. Under tisdagen körde han sitt 31:e lopp hittills och då kom den första efterlängtade segern.
- Äntligen, det här har man väntat på, säger Stefan så här ”dagen efter”.

Och det var inte i vilket lopp som helst utan i ett av tävlingsdagens största på Jägersro, nämligen ST:s unghästserie för treåringar med hela 50.000 kronor i förstapris. Stefan Larsson och Jist on Light Boy stod i hela 71 gånger pengarna men det brydde sig duon föga om. Trots tidig dödens var det inget snack i slutstriden när Jist on Light Boy i fin stil sluggade sig förbi Ortega Newport och Peter Untersteiner. 
- Jag vet ju att Jist on Light Boy har fin kapacitet men hans problem är att han varit för hetsig i starterna och galopperat bort sig. Den här gången rullade han mot galopp in mot sista sväng men jag höll in honom och när jag sedan släppte på honom så avgjorde han enkelt. Det var en skön känsla.

Det innebar alltså både hingstens och Stefans första seger.
- Du förstår inte hur glad jag var, hemresan gick på tio minuter som det kändes. Det känns fantastiskt bra.

Segertiden landade på 1.16,4/2140 meter och vinnaroddset hela 71 gånger pengarna. 
- Ja, spelarna var inte med på noterna, skrattar Stefan.

Med egenägde Jist on Light Boy (e. Quite Easy U.S. ) har Stefan ett spännande framtidsämne och själv har han intressanta planer för hösten. 
- Jag siktar på att starta honom i ett autostartslopp nästa gång och troligtvis blir det i mitten av juli. För egen del har jag sökt in till A-tränarkursen och vi får se om jag kommer in. Jag vill lära mig mer inom travsporten och gå vidare som tränare och kusk, och även utöka verksamheten. Efter segern igår är det många som hört av sig och frågat om jag vill träna deras häst, säger Larsson.

Även när det gäller uppfödningsverksamheten ser det lovande ut.
- Jag betäcker fyra ston i år med Googoo Gaagaa respektive Milligan’s School. Så det ser bra ut på alla håll, säger Stefan.

Av Jens Oscarsson

Publicerad onsdag 19 juni 2024. info@tingsryd.travsport.se