Lyckad säsongspremiär på ponnybanan

I söndags stod TingsrydTravet värd för sin första ponny-heldag för säsongen och det blev en lyckad sådan i solskenet med fina insatser av både kuskar och hästar.


Den som tröttnat på omstarter och stök i V75 med rutinerade kuskar kan istället testa att gå på ponnytrav i Tingsryd. Trots 14 lopp, de flesta visserligen med bilstart men också ett gäng tilläggslopp med flera volter, blev det inte en enda omstart under hela dagen vilket säger en hel del om vilka duktiga ungdomar som tävlade på TingsrydTravets 800-meters oval denna söndag.

Jägersros tävlande hade en stark dag och åkte hem med många segrar till Malmö, bland annat noterades Wilma Johansson för en trippel och Filippa Brodda för en dubbel. Men hemmalaget höll sig också framme och dagens mest bejublade seger kom i lopp 10 (kat B). TingsrydTravet stora ponny-eldsjäl Anna Wiktorsson skulle firas efter detta lopp då hennes 80-årsdag stundade dagen efter, och det föll sig så bra att hennes Zitza (bilden ovan) gick och vann tillsammans med Linneryds sulkykonstnär Amanda Gustavsson! En tidig födelsepresent för Anna som uppvaktades med blommor i vinnarcirkeln (bild nedan).

 

Östanåkras Ann-Mari Björkmarker, som likt andra från Östanåkra tävlar med Tingsrydslicens, noterades också för en seger genom Julia Mo som lotsades fram av Wilma Johansson.

Söndagen den 30 juni väntar ponnytävlingar på Östanåkra medan TingsrydTravet har sin nästa ponnydag först den 24 augusti. Väl mött då!

Bilder från Gert Andersson.

Av Jens Oscarsson

Publicerad söndag 23 juni 2024. info@tingsryd.travsport.se