Foto: Mattias Djuses Point of Perfect inför Fyraåringseliten på Solvalla i maj. Foto: Lena Emmoth, TR Bild.

Högklassig STL-kväll på TingsrydTravet!

Startfälten är nu klara till STL Sommartrav den 12 juni på TingsrydTravet och tävlingarna håller genomgående absolut toppklass.
- Det finns otroligt många sportsliga godbitar och det är en fantastisk kväll som vi har framför oss, säger travbanechefen Jens Oscarsson.


Startanmälan till TingsrydTravets stora dag gick ut på onsdagsmorgonen och anmälningstrycket var smått enormt med totalt 188 anmälningar till tio loppen (plus 18 till de två ponnyloppen). Sju av loppen går inom STL och det krävdes många startpoäng för att komma med.
- Det är våra största tävlingar för året och vi vet ju sedan tidigare att många vill starta hos oss. Men att det inte skulle räcka med 1600 startpoäng för att komma med i klass I och 1200 för silver hade jag kanske inte kunnat tro. Det är väldigt glädjande att vi får en så otroligt fin tävlingsdag med de allra största tränarna och många av de bästa hästarna, säger Jens Oscarsson.

MileMästaren inom gulddivisionen är Norra Europas största lopp på milebana och lockar med 200.000 kronor till vinnaren plus 25.000 kronor i rekordbonus. Årets upplaga blir också en riktig sportslig godbit.
- Fjolårets lopp blev bra på pappret men det här är snäppet vassare på alla sätt och vis. Det är en härlig blandning av etablerade topphästar, hästar på väg uppåt i karriären och en fin internationell touch av USA, Danmark och Italien.

Några av namnen som sticker ut är Hambletonian-femman från i fjol Point of Perfect, Flemming Jensens Emoji som var mycket duktig fyra i Sweden Cup senast, danske derbyvinnaren Get A Wish och publikfavoriten Click Bait från stall Melander. Från Italien kommer Alessandro Gocciadoros Colibri Jet.

- Point of Perfect ska bli otroligt spännande att se, han vann ju sitt försök till Hambletonian i fjol och var sedan femma i finalen. Han får nu för första gången mäta sina krafter mot den äldre eliten i Sverige. Det kan bli hans stora genombrott på svensk mark, ingen vet hur bra han är. Senast i Fyraåringseliten blev han lite för laddad och galopperade, men jag vet att Mattias Djuse är väldigt nöjd med honom i övrigt.

Under STL Sommartravskvällen finns det en rekordbonus på 25.000 kronor som utgår till den häst som slår det absoluta banrekordet. Under fjolårets tävlingsdag satte Betting Pacer nya rekordet 1.09a/1609 meter (i silver) och det är alltså tiden att slå nu.  
- Rekordet kan lika gärna slås i silver i år igen för startfältet håller ruskigt hög klass med hästar som Lozano di Quattro, Danao Degli Dei och Dany Capar för att nämna några. Det är en av årets bästa silverförsök och det kommer gå undan så det visslar om det, konstaterar Oscarsson.

Startspåren och kuskarna blir klara i eftermiddag men Alessandro Gocciadoro har redan aviserat att han kommer vara på plats och köra. 
- Vi är mycket glada för att en av världens bästa tränare kommer vara på plats. Gocciadoro är en publikattraktion som inte lägger fingrarna emellan i loppen och han har med sig ett riktigt starkt gäng hit, säger Oscarsson.

Tävlingsdagen börjar klockan 17.10 med Mini-Milemästaren och fortsätter 17.45 med Lilla MileMästaren. V86 drar igång 19.20 och MileMästaren går som DD-1 klockan 21.26. Biljetter till travfesten går att köpa här: MileMästaren (tingsrydtravet.com)

Startfältet i MileMästaren (i bokstavsordning, startspåren kommer i eftermiddag):

(häst-tränare)
Aquarius Face – Adrian Kolgjini
Click Bait – Stefan Melander
Colibri Jet – Alessandro Gocciadoro
Dats So Cool – Eric Martinsson
Emoji – Flemming Jensen
Get A Wish – Johan Untersteiner
Hard Times – Ola Åsebö
Heart of Steel – Johan Untersteiner
Point of Perfect – Mattias Djuse
Readly Lavec – Oskar J Andersson

Publicerad onsdag 5 juni 2024. info@tingsryd.travsport.se