Sveriges enda milebana - inte många "miles" bort

I Travrondens vinternummer, den så kallade travbibeln, ståtar TingsrydTravet med en fin annons som vi vill dela med oss av även på hemsidan.


Annonsen är framtagen tillsammans med Rydreklam för att slå hål på myter som vi stött på ibland om Tingsryds geografiska läge och om TingsrydTravet som bana. 

Texten i annonsen är som följer:

Ibland går det tongångar i medier, från centralt håll och bland ej insatta, att TingsrydTravet skulle ligga avsides eller till och med på vischan. Och att banan skulle vara av den enklare sorten.

Inget kunde vara mer fel. Det vet all publik och alla aktiva som tävlat på vår fina bana. De som varit på TingsrydTravet vet också att det är en toppmodern och fräsch anläggning, att den är landets mest skonsamma och på samma gång snabbaste bana för hästarna. Och att Tingsryd som ort inte alls ligger fel till. Tvärtom.

Faktum är att inom en radie av cirka 15 mil finns mer än en miljon invånare. Tingsryd är förenat med de stora vägnäten, ligger nära Växjö Småland Airport och Ronneby Airport, och de större tåglinjerna finns i närheten. Till Kalmartravet är det mindre än tio mil, till Vaggeryd 12 mil, och mycket längre är det inte till Halmstadtravet och Jägersro.

Nästa år hoppas vi att fler ska ta chansen att upptäcka alla fördelar med TingsrydTravet. En säsong med STL-tävling, V64 och breddtrav står för dörren och för publiken blir det en rad trevliga arrangemang.

Så med det sagt vill vi hälsa er varmt välkomna till TingsrydTravet 2024.

Vi hoppas på V75 i Tingsryd 2025!

 

 

Publicerad onsdag 3 januari 2024. info@tingsryd.travsport.se