Det händer på TingsrydTravet i maj

Om knappt tre månader, 1 maj, är det dags för TingsrydTravets efterlängtade säsongspremiär. Vi inleder med en stor familjedag tillsammans med Börjes och nu är även resten av majprogrammet spikat.
- Vi har hela tre tävlingar i maj och med våra trevliga kringevenemang ser vi fram emot en härlig inledning på säsongen, säger travbanechef Jens Oscarsson.


Tro det eller ej men våren närmar sig med stormsteg och med den kan även TingsrydTravets säsong äntligen dra igång. Nytt för årets säsong är att varje tävlingsdag för stor häst, totalt åtta, kommer ha ett särskilt tema.
- Travsporten står alltid i centrum men utöver det vill vi göra något extra för publiken, att varje tävlingsdag lockar på olika sätt och att tävlingsdagen får en trevlig inramning med aktiviteter, säger Jens Oscarsson.

Säsongen inleds med dunder och brak med V64-tävlingar på eftermiddagen onsdagen den 1 maj, en som bekant röd dag när de allra flesta är lediga. Tillsammans med samarbetspartnern Börjes laddar TingsrydTravet för en familjedag med extra allt.
- Vi kommer att ha käpphästrace, ansiktsmålning, godisregn och överraskningar för hela familjen. Det är också en dag där vi har möjlighet att visa upp travskolan och vår ponnytravklubb. Jag är även övertygad om att V64-omgången kommer hålla hög sportslig klass, vi räknar med att flera stortränare kommer sikta mot Tingsryd den dagen. Så det blir något för alla att se fram emot, säger Oscarsson.

Lördagen den 11 maj står årets första breddtävlingar för dörren och tävlingarna arrangeras i samarbete med ett stort gäng breddloppssponsorer. Då planerar vi också för en fullmatad loppmarknad.
- Det finns ett väldigt stort intresse för loppmarknader generellt och vi har väldigt bra faciliteter för att ha en egen. Vi kommer ha bord i både publikhallen och på publikplats där det blir baklucke-loppis. Besökarna kan slå två flugor i en smäll, med möjlighet att fynda samtidigt som man njuter av fina travtävlingar. Jag tror det blir en riktigt trevlig lördag.

Priset för att ha ett bord (som TingsrydTravet står för) inomhus blir 50 kronor och för bil är kostnaden även 50 kronor. 
- Det ska vara billigt att sälja grejer och det viktigaste för oss är att det kommer ut många försäljare, så loppmarknaden blir välfylld och att det finns mycket att fynda. Med fler åskådare på plats får våra travtävlingar större uppmärksamhet och det blir också roligare för de aktiva som tävlar.

Den som vill ha ett bord på loppmarknaden kan boka plats via mejl till info@tingsryd.travsport.se. Vi välkomnar alla typer av föremål (typ kläder, antikt, böcker etc) så länge det är helt och rent.

Maj månad avslutas sedan på bästa sätt med V64 Xpress fredagen den 31 maj. Denna tävlingskväll sponsras av Lantmännen och det blir bland annat utställning av maskiner och lite av ett lantbrukstema.
- Vi jobbar fortfarande lite på aktiviteter men det är vår enda fredagstävling, så givetvis ska vi se till att ha en riktigt festlig avslutning på kvällen. Jag hoppas att mycket folk i kommunen och grannkommuner vill tillbringa den här försommarkvällen hos oss, säger Oscarsson.

Senare under säsongen väntar årets största dag med STL Sommartrav den 12 juni (mer info kommer) och det blir även fler temadagar, som ska testat för allra första gången på TingsrydTravet. Men mer om det inom kort!

Publicerad torsdag 8 februari 2024. info@tingsryd.travsport.se