Ny travbanechef på Tingsrydtravet

Tingsrydtravet har gjort flera stora satsningar de senaste åren och nu stärker banan även upp på personalsidan. Denna vecka tillträder Jens Oscarsson, 36, som ny travbanechef.
- Tingsrydtravet är redan en bana att räkna med och nu ska vi ta ett kliv till, säger Oscarsson.


Tingsrydtravet är inne i en positiv utveckling som bana och genom idogt arbete har travsällskapet kunnat göra flera spännande satsningar de senaste åren. År 2021 förlängdes upploppet och blev därmed Sveriges längsta på 285 meter och i samband med det byggdes ett nytt måldomartorn. I fjol köpte travsällskapet in en ny ljudanläggning och i år arrangerade man sina första STL-tävlingar.

Nu stärker man upp inför framtiden och ny travbanechef med sportansvar blir Jens Oscarsson. Han har genom åren arbetat på bland annat Travronden och V75-Guiden och de senaste två åren på sportsidan hos Svensk Travsport.
- Jag brinner för travsporten och travet har funnits med som en röd tråd i både mitt privatliv och yrkesliv. Min farmor och farfar födde upp travhästar och själv har jag varit hästägare i många år och upplevt travsporten från den sidan. Och under hela mitt yrkesliv har jag varit involverad i travet på ett eller annat sätt, säger Oscarsson som har ett brett kontaktnät inom travsporten.

36-åringen får huvudansvaret för Sveriges enda milebana, tillika den enda i norra Europa, och tror på en ljus framtid för banan.
-  Det är först och främst en fantastiskt fin, modern anläggning med fina förutsättningar för att arrangera både fler travtävlingar och tävlingar för andra hästsporter. På ungdomssidan ser det jättebra ut och ponnysporten har en lång och stark tradition i regionen. Vidare har travsällskapet skapat en riktigt bra grund för framtiden, både ekonomiskt och på personalsidan.

Oscarsson har flera visioner för banan, både på kort och lång sikt.
- Jag ser fram emot att sätta min prägel på banan och har flera spännande planer för våra licensinnehavare, tävlande och publik. Det kommer hända grejer år 2024, ingen i hela Småland eller travsverige ska missa när vi tävlar i Tingsryd.
- Det långsiktiga målet är att få fler aktiva, fler intäktskällor och ett ännu bredare travintresse i regionen. Sedan tror jag att både travpubliken, spelare och tävlande på banan längtar efter en V75-lördag i Tingsryd och det kommer jag givetvis jobba hårt för.

Tidigare har rollen som travbanechef på banan delats av Sven-Åke Gustafsson, ordförande i Tingsryd travsällskap, Mats Nilsson och tävlingsledare Katrin Hjalmarsson som valt att sluta.
- Sven-Åke och Mats gör ett enormt jobb för Tingsrydtravet och kommer förhoppningsvis att göra det i många år till. Katrin har valt att lämna rollen tävlingsledare men kommer vara ett bollplank för mig, vilket jag är väldigt tacksam för, säger Oscarsson.

Tävlingssäsongen i Tingsryd inleds den 1 maj med V64-tävlingar och onsdagen den 12 juni står banan värd för STL-tävlingar med V86-spel.

Publicerad fredag 17 november 2023. info@tingsryd.travsport.se