Håkansson och Silpinge Superb till V75 på Mantorp

När Mantorp kör sin uppesittarkväll med V75 på lördag finns Bengt Håkansson med i hetluften. Tingsrydtränaren selar ut Silpinge Superb i Klass II-försöket och med ett fint startspår har han anledning att vara lite optimistisk.


Bengt Håkansson har en strålande säsong som tränare med fem segrar på 45 starter och över 200.000 kronor inkört för stallet. På lördag kan året bli ännu bättre när Tingsrydsamatören åker till Mantorp för att tampas med proffsen i Klass II-försöket, V75-5.
- Det har gått bra i år och det är min bästa säsong hittills. Jag vet inte vad det beror på, jag har inte tränat mer i alla fall, men det har gått bra mestadels. Att starta på V75 är alltid lite extra roligt och nu var det rätt längesen sist, säger Håkansson.

Han kommer till uppesittarkvällen med en häst i toppform. Silpinge Superb har fått tre lopp i kroppen efter vila och senast på Jägersro slog han till med Dante Kolgjini i sulkyn. Ekipaget flög till spets från spår fem bakom bilen och höll storstilat hela vägen till seger på 1.14,5a/1640 meter. Det var årets tredje vinst i sjunde starten för den åttaårige valacken.
- Dante tyckte inte att han värmde så bra men han travar inte så bra i låga farter och det är en ren tävlingshäst. Hästen gillar att gå i täten och tagit tre av sina fyra segrar från ledningen och det var roligt att se hur han svarade favoriten sista biten. Mina hästar brukar vara startsnabba men det är inte alltid som de håller hela vägen.

Silipinge Superb och Bengt Håkansson i ett träningsjobb på Tingsrydtravet. Arkivbild: TR MEDIA
Bengt Håkansson och Silpinge Superb i ett träningsjobb på Tingsrydtravet. ARKIVBILD: TR Media

 

Nu väntar V75-debut för Silpinge Superb som fick ett fint läge bakom bilen, spår 4, i loppet över favoritdistansen 1640 meter med Viktor Blücher i sulkyn.
- Förhoppningarna är ju alltid att vinna och jag hade inte anmält om jag inte trott på en teoretisk chans att vara bland de tre. Är han det kommer jag fira det som en seger. Sedan begriper man att det är tufft på V75 men jag tycker att han ska ha skaplig chans att vara på plats med tanke på läget och form. Men det viktigaste är att det går bra och att han kommer hel därifrån, konstaterar Håkansson som har cirka 30 mil från gården i Ronneby till Mantorp. 
- Jag hade anmält två till (Silpinge Scarlet och Silpinge Speeder) men de blev förstereserver i sina lopp, fast nu kom de med till Jägersro på fredag istället, säger 85-åringen som har en intensiv och spännande helg framför sig.

Silpinge Superbs V75-lopp går klockan 21.29 och Tingsrydtravet önskar Bengt Håkansson ett stort lycka till!

Av Jens Oscarsson

 

Publicerad måndag 18 december 2023. info@tingsryd.travsport.se