Spela på V75 med TingsrydTravet

Sedan några år tillbaka har TingsrydTravet haft butiksandelar till V75 och under 2024 kommer vi att erbjuda fler spelmöjligheter. Smygpremiären sker redan till Axevallas multijackpott-omgång på nyårsafton och nu kan vi presentera våra nya spelläggare.


Siggamålabon Oskar Johansson (bilden), 35, sitter i styrelsen för Tingsryd Travsällskap och är spelvärd under våra tävlingsdagar. Sedan år 2020 är han även ansvarig för TingsrydTravets butiksandelar på ATG som nu kommer få en lite större kostym med fler spelläggare.

  - Det är roligare att vinna tillsammans och med andelsspel skapar man större chans till att just vinna. V75 är en otroligt kul spelform och jag tror att det är många som vill spela med TingsrydTravet, säger Oskar Johansson  

Han är själv en kunnig spelläggare som många gånger glatt andelsköparna med vinster. Den största vinsten hittills kom hösten 2022 när han satte sjuan på Jägersros V75-omgång och drog in över 200.000 kronor till TingsrydTravets andelsköpare.

- Jag garderar gärna de största favoriterna för att få chans till lite större pengar. Det värsta jag vet är att spika en häst som är streckad till över 50 procent. Ska man göra det måste finnas många roliga skrällar i övrigt, säger Oskar.

Vilket är ditt spelminne?

- När jag spikade Persos Seaman på en V75-omgång och jag och min kompis fick in 75 000 kronor på fem rätt, säger Oskar som har andelsspelet ”Oskars hundralapp”.

Inför det nya året, med smygpremiär på nyårsafton, stärker TingsrydTravet alltså sitt andelskoncept med nya spelläggare. Den första är Väckelsångbon David Karlsson, som har ett mycket stort travintresse och som spelat med fina framgångar för Börjes de senaste fyra åren som ”Bonnen”. Allt som oftast har han tre stjärnor som spelläggare.

- Jag började spela på trav när Tingsrydtravet grundades för tjugo år sedan och de senaste åren har det blivit mer och mer, särskilt sen jag började spela för Börjes. Det har också gjort mer rutinerad som spelare. När jag spelar så anpassar jag mig mycket efter hur omgången, jag försöker hitta en balans i att få sju rätt och chansen på större pengar också, säger sedelpressen David Karlsson bakom ”Bonnen”.

Vidare blir även Linda Lundström i Väckelsång, syster till Oskar, ny spelläggare för TingsrydTravet.

- Jag har haft ett travintresse sedan barnsben, farmor brukade dagens dubbel och gick alltid på Stig H Johanssons och Olle Goops hästar minns jag. Själv brukar jag spela för en mindre slant och mina andelsspel kommer inte vara så dyra att vara med på, säger Linda vars andelsspel kort och gott heter ”Lindas V75”

Sist men inte minst så är David Thörnqvist tillbaka som spelläggare för TingsrydTravet.
- Jag fick upp travintresset när jag följde med min bror till Kalmartravet för första gången som 12-åring och har följt travet sedan dess och det är framför allt spelet som lockat mig. Jag läser på mycket varje vecka inför V75 och har redan lagt flertalet timmar inför söndag. Jag tittar mycket på vilka hästar och stall som är i form och försöker skrällar bland hemmahästarna, det brukar vara någon som slår till.
- Mina andelar är rätt billiga och ska passa den småländska plånboken, avslutar David som är uppväxt i Växjö och numera boendes i Skara.

TingsrydTravet kommer erbjuda olika V75-spel varje lördag under 2024 och senare i vinter/vår även till V86. Våra butiksandelar till Axevallas multijackpott-omgång på nyårsafton hittar du under länken här: Tingsrydtravet | ATG eller gå in på ATG.se, vidare till ”Butiksandelar” och sök efter TingsrydTravet.

Av Jens Oscarsson

Publicerad fredag 29 december 2023. info@tingsryd.travsport.se