Intervju med Stefan Pahlefors

Intervju med Stefan Pahlefors, ny tränare på Tingsryd Travet


Intervju med Stefan Pahlefors, ny tränare på Tingsryd Travet

 

När flyttade du ner hit och vart bor du nu?

  • Jag flyttade ner i April, våren 2022. Jag bor mitt emellan Bromölla och Sölvesborg.

Hur länge ha du varit aktiv inom travet?

  • Varit A-tränare i 25 år men slutade på grund av otillräckligheten. Att inte kunna ge varje individ rätt förutsättningar och att inte alltid kunna prestera på topp. La ner verksamheten för ungefär 10 år sedan. Nu har jag mer tid till att göra allting rätt.
  • Varit tränare på bland annat Solvalla och Örebro, fick Champion på Örebrotravet någon gång under 90- talet.
  • Jobbat som lärare åt Svensk Travsport på Kvinnersta innan det flyttade till Wången.

Vad tycker du om vår anläggning här i Tingsryd?

  • Otroligt nöjd, helt fantastisk anläggning med mycket förutsättningar. Har varit på många anläggningar som inte har haft samma fina klass.

Din häst Digital Computer vann på Halmstad den 14 november, Hur kändes han och när är tanken att han ska starta nästa gång?

  • Han kändes fin och lugnare än vanligt både i värmningen och loppet. Han har varit hos en del olika tränare tidigare och gjort ett 10- tal starter. Det är en hetsig häst, jag har upplevt honom väldigt valpig. Han är stor och från början tyckte jag inte att han var redo för att tävla. Han är en femårig valack, jag köpte honom som ett litet projekt. Dels för att jag tyckte det var en väldigt fin häst med fin kropp och bra stam sedan såg jag kapacitet i hans tidigare starter när jag kollade igenom lopparkivet. Han är anmäld till start igen på Halmstad 21 november, spår 4 bakom bilen. Det ser bra ut men han möter bättre hästar.

Vi avslutar med ett lycka till !

 

// Vanessa Hjelm

Publicerad onsdag 30 november 2022. info@tingsryd.travsport.se