Breddtävling 11 Maj

Breddtävling 11 Maj

Dags för årets första breddtävlingar

Tjugo grader och sol, många besökare i alla åldrar och finfina tävlingar från början till slut. Premiären på TingsrydTravet förra veckan blev precis så bra som vi hade önskat oss och att vi drog mer publik än Solvalla, Bergsåker och Åmål som körde tävlingar samma dag smakar givetvis mumma. På publikplats hade vi tillsammans med vår sponsor Börjes ordnat ponnykörning, käpphästhoppning och ansiktsmålning och det blev till synes mycket uppskattat av barn och ungdomar. En del av dem kanske besökte en travbana för första gången men det var säkerligen inte den sista. Samtidigt på stallbacken var stämningen mycket god med tränare från hela södra Sverige som hade sett fram emot att åter tävla på TingsrydTravet, som ju inte bara är landets enda milebana utan även en av de mest gemytliga (konstaterar jag helt opartiskt…). 
***
Med en lyckad premiär i ryggen tar vi oss nu an årets första breddtävlingar med ett stort antal B-tränare med starthäst. Under lång tid har svensk travsport tappat B-tränare för varje år och det är givetvis en trend som måste brytas. Bättre prispengar är som alltid A och O men det måste även till fler lösningar. En mindre åtgärd som skulle vara en bra början är att låta B-tränare få bättre möjligheter att synas på V75-lördagar. Som det är nu körs det alltid ett montélopp på lördagar och jag skulle även vilja se ett stående inslag med B-tränarlopp dessa tävlingsdagar. Vi måste lyfta fram våra amatörer mer, inte minst under vårt allra största skyltfönster.
*** 
Det är verkligen inte enkelt att vinna lopp och när det väl händer ska det vara speciellt och minnesvärt. Själv har 
jag som hästägare varit på banor där de inte ens mäktat med att ta emot hästen i vinnarcirkel eller låtit ägarna 
ta en segerbild, vilket givetvis är undermåligt. Att vara hästägare, skötare eller tränare kan i många stunder vara 
ett tragglande, så det är upp till banorna att se till att de ljusa stunderna också blir riktigt ljusa. En enda seger kan göra att en hästägare väljer att kämpa på ett år till, men då det också vara något extra att vinna. På TingsrydTravet kommer vi alltid ta emot segrande häst i vinnarcirkeln och lika givet är det med fina hederspriser och blommor till de som vunnit – ära den som äras bör! 
Vill i detta sammanhang nämna att vi direkt efter varje lopp erbjuder skjuts med vår UTV från stallbacken till vinnarcirkeln för tränare, skötare och hästägare. Hoppas vi ses där!
Tack för ordet.
Jens Oscarsson, travbanechef