Toppbild Tävlingsdagar

Lotti Ekberg intervjuar ponnytravkuskarna:

Olivia Ahlgren och Emelie Borg!

 

Olivia Ahlgren 11 år och Emelie Borg 15 år har gått i Travskolan på TingsrydTravet. Där fick de intresset väckt för att tävla med ponny och är bägge etablerade ponnytravkuskar, Olivia på shetlandsponny och Emelie numera på russ.

 

olivia och fiddeli 2 110606

Olivia Ahlgren berättar hur hennes hästintresse började: - ”Jag fick en shetlandsponny, när jag var fyra år. Han heter Viktor Silly och jag red honom först, men sen började jag köra honom.  Mamma hade stora hästar och jag satt bredvid henne och körde hennes stora hästar och det var spännande.

 Viktor Silly har travarstam. Han var en bra häst att lära sig på, lite busig men jättesnäll.

 När jag var sju år började jag på Travskolan, målet var att ta körlicens.
När jag var åtta började jag köra lopp med Viktor Silly.”

Nu har Olivia fyra shetlandsponnies i sin vård. Fiddeli är bäst och Olivia har vunnit flera gånger med henne, men första segern med Viktor Silly var den roligaste: - ”Jag hade tävlat många gånger med honom och varit så nära men bara blivit tvåa. Det som var speciellt den gången, var att han var ganska mycket före dom andra.”

 Emelie och Symfoni 2011

Även Emelie Borgs hästintresse startade tidigt, redan som ettåring; -”Pappa och mamma hade kallblod och körde i skogen och skjutsade bröllopspar. När jag var tre fick syrran och jag en häst.” Emelie var verkligen hästvan när hon startade sin hästkarriär på en ridskola.
Tyvärr blev hon avkastad och ville inte fortsätta där utan följde istället med en kompis till Travskolan. –”Det var roligt att köra häst. Jag lärde mig jättemycket och fick nya vänner.”  Förra året tog Emelie sin körlicens men var fortfarande inte inställd på att tävla. Alla ponnykuskar som tog sin licens 2010 fick möjlighet att tävla med Travskolans hästar i ett ponnylopp, något som verkligen ökade Emelies intresse. Hon lånade shettisen Majsan och har nu slagit till och köpt ett eget russ, Symfoni från Gotland. När travskoleeleverna dessutom fick chans att pröva att köra stor häst blev Emelie riktigt biten: -”Det var kul. Det gick ju fortare. Jag gillar när det går fort!”

 

Olivia Ahlgren har sina framtidsplaner utstakade: ”Jag vill bli kusk och köra stora hästar. Jag vill bli proffstränare!”

Det känns skönt att återväxten är tryggad på TingsrydTravet. Lycka till tjejer!

 

                                                                                                                    Lotti Ekberg 2011

 

Fakta: Det året man fyller 8 år får man tävla shetlandsponny (kat A)  till det året man fyller 15. Russ (kat B) får man tävla från det året man fyller 13 till det året man fyller 25. Man får köra stor häst från det år man fyller 16, så kallad ungdomslicens. Travskolans knattekurser kan man börja på redan när man fyller fem.
Vill du veta mer om TingsrydTravets kursutbud för barn och vuxna klicka här

 

Öppettider anläggning

Mån - stängt
Tis - stängt
Ons - travhästar - 10.00-20.00
Tors - ridhästar - 10.00-20.00
Fre - stängt
Lör - travhästar - 09.00-17.00
Sön - ridhästar - 09.00-17.00

Avvikelser kan förekomma
Mer information

Evenemang

-
 

Tävlingsdagar

travet_2018