Toppbild Tävlingsdagar

Rickard Engdahl

 

-  Nybliven hästägare

 

En affisch på en bensinmack i Växjö gjorde att Rickard Engdahl bestämde sig för att göra slag i saken och bli hästägare. Jönköpingsbon Rickard jobbar som säljare och reser en hel del i jobbet. Nu skulle han ta en fikapaus, när ögonen föll på texten som handlade om hästen Devs D. Day, tre år. Rickard som ett par år tidigare varit delägare i en travhäst kände suget och ringde två kompisar från Jönköping Johan Albrektsson och Thomas Johansson. Hästen var en andelshäst, det fanns redan några ägare, men nu beslöt sig de tre Jönköpingskillarna för att gå med. 110601 haakan danielsson och devs d.day

 

En frusen dag i mars 2011 åkte de tre vännerna till TingsrydTravet för att huttrande beskåda Devs D. Day som stod hos travtränare Håkan Danielsson. Det blev affär och ett par veckor senare utflykt till Kalmartravet där Devs D. Day kvalade.

 

Just i det här skedet är det som allra mest spännande att äga en ung häst. Den har ännu inte startat och förhoppningarna är höga. Rickard är realist: ”Jag vet att det är små chanser att få avans på det hela, men resultatet är inte det viktigaste. Det är spänningen, tävlingsmomentet och att följa hästens utveckling. Djuren är underbart fantastiska i sig. Men det är också gemenskapen och förväntningarna. Jag skulle inte vilja äga en häst helt själv. Det är roligare att ha med kompisarna. Den sociala biten är jätteviktig.”

 

Många nya vänner får man genom att äga en andelshäst. De övriga ägarna heter: Arne Häggbrink, David Svensson, Helena Almqvist, Egon Eriksson och Lars Eskilsson. Rickard Engdahl är optimist: ”Hoppas det är en stjärna i vardande!”

En av delägarna är tränaren Håkan Danielsson själv. 

 

Lotti Ekberg 2011

 

Öppettider anläggning

Mån - stängt
Tis - stängt
Ons - travhästar - 10.00-20.00
Tors - ridhästar - 10.00-20.00
Fre - stängt
Lör - travhästar - 09.00-17.00
Sön - ridhästar - 09.00-17.00

Avvikelser kan förekomma
Mer information

Evenemang

-
 

Tävlingsdagar

travet_2018