Toppbild Tävlingsdagar

Bo Nilsson och Houston Star!

 

Jag träffade Bo Nilsson på TingsrydTravets stallbacke en kväll för några veckor sen. Det var tomt utanför boxarna och började skymma. Han var ensam där och hade precis lastat in sina hästar. –Vad har du i släpet? undrade jag. –Houston Star. –Är inte han skadad? -Nej, jag har just kört ett jobb med honom, sa Bosse och såg nöjd ut. Sen berättade han den otroliga bo nilsson och houston starhistorien om Houston Star.

Men det börjar faktiskt med kusken: Bo Nilsson fick en annorlunda present när han fyllde fyrtionio år: Ett presentkort på en vuxenkurs i hästkörning vid travskolan på TingsrydTravet. Bosse rattade de pigga ponnyhästarna och fick genast smak på körningen. Han gillade farten, men ville att det skulle gå ännu fortare och tog amatörlicens på stortravare.

Nu skulle han bara ha en häst att köra. Vännen Niklas Jensen hade en häst som skulle till slakt. Hästens start i livet hade inte varit bra. Bara ett år gammal hade han blivit så illa tilltygad i ett hingstslagsmål, att han måste stå på djursjukhus i två månader. Efter flera skador hade ägaren gett upp. En lämplig häst att träna på, tyckte Bosse och tog sig an Houston Star.

Hästen blev frisk och kunde börja jobbas. Han startade och framgångarna kom. Till slut var det dags för en V75 start.

Erik Adielsson höll i tömmarna och det blev seger direkt. Nästa start ägde rum på Solvalla. Bosse som aldrig besökt storstadsbanan körde vilse i trafiken och höll knappt på att hitta in på stallbacken till loppet.

2010 blev ett bra år för Bo Nilsson som blev TingsrydTravets vinstrikaste tränare. Då kom en ny smäll: Houston Star klev snett, fick en fraktur och blev lagad med två skruvar och var nu konvalescent igen. –Jag har nog skrittat honom i fem månader, sa Bosse. Två timmar om dan!

Vid TingsrydTravets V64 tävlingar 1 juni 2011 var det dags för Houston Star att starta igen. Det var en festlig dag med sol över Tingsrydsovalen och hela TV4 gänget på plats. Bosse strålade i TV-studion och gav Raffe ett tips: - Houston Star vinner!
Något som både tipsexperten och publiken tvivlade på. När Björn Goop varit först i mål med pigge Houston Star var det glada oddset 23,29 gånger pengarna till hemmasupportrarna.
Återigen visade Houston Star att han är en häst med fighting spirit över det vanliga och Bo Nilsson, att han är en tränare med både tålamod och effektiva metoder.

Tillbaka till stallbacken den där tisdagkvällen. –Vilken är den andra hästen som står i transporten? undrade jag. - Hon heter Danseuse Etolie och har varit i träning hos Lutfi Kolgjini, sa Bo Nilsson.

En häst till i Bo Nilssons vård. Då vet man aldrig vad som kan hända. Kom ihåg att hålla utkik efter dansstjärnan i travprogrammen, och vem som tipsade om det först!

Lotti Ekberg

2011
 

Öppettider anläggning

Mån - stängt
Tis - stängt
Ons - travhästar - 10.00-20.00
Tors - ridhästar - 10.00-20.00
Fre - stängt
Lör - travhästar - 09.00-17.00
Sön - ridhästar - 09.00-17.00

Avvikelser kan förekomma
Mer information

Evenemang

-
 

Tävlingsdagar

travet_2018