I södra Smålands djupaste skogar finns en travbana. Inte vilken travbana som helst utan norra Europas enda milebana (1609m) och Sveriges yngsta travbana. Invigningen ägde rum i juli 2003 med över 12 000 besökare. Det är lika många som går in i Malmö Arena! Själva milebanan har världsberömda Meadowlands som förebild. Med sina långa och vida kurvor är den gjord för världsrekordfart. Kurvorna är även snällare för hästarna och perfekt för träning av unghästar.

Tingvalla Travsällskap blev år 2003 av Radio Kronobergs lyssnare, i samarbete med Länsstyrelsen och Kronobergs Marknadsförening, utsedda till Årets Kronobergare 2003. Motiveringen löd ”Bygget av banan är en pionjärhandling som visar vad man kan åstadkomma med sann småländsk entreprenörsanda”.

På innerplanen har det sedan invigningen tillkommit 800-metersbana, gräsbana, två grusbanor och islandsoval. Samtliga banor är byggda enligt internationell standard.

TingsrydTravet är en levande berättelse om att allt är möjligt, om att ingenting är så osannolikt att det inte kan bli sanning. Läs hela berättelsen om TingsrydTravet av Madelaine Agmell (Examensarbete i Storytelling – för strategisk kommunikation vid Nordic Business Institute, 2011). Läs hela berättelsen om TingsrydTravet av Madelaine Agmell (Examensarbete i Storytelling – för strategisk kommunikation vid Nordic Business Institute, 2011).”Ett osannolikt projekt mitt ute i ingenstans”
- Eva Palmér

 

Öppettider anläggning

Mån - stängt
Tis - stängt
Ons - travhästar - 10.00-20.00
Tors - ridhästar - 10.00-20.00
Fre - stängt
Lör - travhästar - 09.00-17.00
Sön - ridhästar - 09.00-17.00

Avvikelser kan förekomma
Mer information

Fotograf

Missa inte att beställa bilder av vår grymma fotograf Gert eller bara bläddra ett varv för att beskåda alla fina hästar som varit på anläggningen under året, uppgörelsen i sponsorloppet eller invigningen av publikhallen. Bilderna hittas här 

Tävlingsdagar

trav 2019